TJ Sokol Podolí - SK Basketbal Tišnov 85 : 83 pp

Proti celku Tišnova se podolským hráčům ještě nepodařilo vyhrát. O to to bylo v sobotu větší překvapení. Tišnov přijel jen v šesti hráčích a samozřejmě měl výškovou převahu. Podolí po velkém boji získalo velmi cenné body do tabulky.

Úvod utkání byl velkým překvapením asi pro všechny. Díky rychlým protiútokům a dobré kolektivní hře se domácí dostali do vedení. Střelecky se dařilo Antonickému, který dal v této čtvrtině 3 trojky. Domácí dobře bránili, avšak jen do sedmé minuty první čtvrtiny. Pak začal čarovat pod oběma koši hostující Chaloupka. Pod vlastním košem sbíral doskoky, na útočné polovině vstřelil 10 bodů. Z Podolských hráčů ho nedokázal nikdo ubránit. Pak díky chybě v obraně v posledních vtěřinách domácí povolili Tišnovu střelit trojku 2 sekundy před koncem.

Druhou čtvrtinu začali dobře hosté. Díky sérii 8 mi bodů se dostali brzy do vedení. Domácí nebyli schopni ubránit ofensivu hostů. Podolští hráči se nebyli schopni prosadit ani na útočné polovině. Závěr čtvrtiny opět patřil hostujícímu Chaloupkovi.

Po změně stran jakoby byli domácí probuzeni. Díky třema trojkám v řadě se srovnalo skóre. Následovala přetahovaná ve vedení. Střelecky se domácím dařilo v celé čtvrtině. V závěru čtvrtiny se Podolí dostalo do vedení. To vše díky dobré střelbě z větší vzdálenosti. Za třetí čtvrtinu Podolí vstřelilo 7! trojek. Jen body ze střední vzdálenosti chyběli. Podolí si do poslední čtvrtiny neslo 8mi bodový náskok.

Čtvrtá čtvrtina byla zajímavá. Domácí se těžko prosazovali v útoku. Toho využili tišnovští hráči a smazali osmi bodový náskok domácích. Podolí neproměnilo spousty nájezdů do koše, kdy již mohlo být rozhodnuto o vítězi. V osmé minutě Podolí prohrávalo o dva body. Za domácí neproměnil 2 šestky Trefil ml.. Po té přišel faul na Rafaje, kterému štěstí přálo a díky dvěma šestkám skóre vyrovnal. A díky těmato šestkám dovedl Rafaj utkání do prodloužení.

Prodloužení bylo dramatické. Přetahovaná o vedení byla vidět jen v úvodních minutách. Po několika dobrých akcí se podařilo domácím podařilo vybudovat až 6ti bodový náskok. Pak přišlo několik neproměněných vyložených šancí na straně domácích. Toho využili tišnovští hráči. Díky klidné hlavě proměňovali trestné hody a postupně ukrajovali z náskoku Podolí. Minutu před koncem se dostali do vedení hosté. Šťastnou střelou za tři zajistil Rafaj dvou bodové vedení domácích. Po této trojce byl faulovaný Krčák z Tišnova. Ten naštěstí proměnil jen jeden tresný hod. Stejný hráč si udělal v poslední minutě faul a Rafaj jednou šestkou navýšil vedení domácích na dva body.

Tomuto dramatickému utkání přihlížela i početná skupina diváků, za což jim patří velký dík. V poločasové přestávce domácí hráči popřály k jubileu paní Valehrachové, věrné fanynce Sokola Podolí.

Toto utkání vyhráli domácí jen díky většímu štěstí.

Čtvrtiny: (26:23), (7:17), (27:12), (13:19), (12:10).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 0   2  
Trefil 0   4  
Horák 4   2  
Antonický 36 3 : 2 3 8
Bartoš 11 4 : 1 3  
Rafaj 20 12 : 8 4 4
Pražák M. 0   0  
Valehrach 0   0  
Svoboda P. 7   1 1
Trefil ml. 4 2 : 0 4  
Mertl 3 2 : 1 3  


Vloženo 12.2 2013


SK Basketbal Tišnov - TJ Sokol Podolí 87 : 76

K nedělnímu utkání zamířilo Podolí do Tišnova. V obrovské hale se podolským hráčům hůře hraje tradičně. Ne jinak tomu bylo i toto utkání. Bez zraněného Trefila ml. nebylo příliš nadějí na úspěch. Naštěstí domácím nehrál jejich nejlepší pivot Chaloupka.

První čtvrtina byla čtvrtinou hráče Bárty z Tišnova. Zaznamenal 24 bodů z celkových 30, které domácí vstřelili Podolí do koše. Podolí nebylo schopno tohoto hráče ubránit.

Ofenzívu domácích se Podolí nepodařilo příliš krotit ani v druhé čtvrtině.

Třetí čtvrtina byla konečně vyrovnanější. Domácí povolili v obraně a polevili ve snažení na útočné polovině, možná odešli i fyzicky, kdy hráli celé utkání jen v sedmi hráčích.

Poslední čtvrtinu ovšem Podolí přehrálo Tišnov a lehce zkorigovalo výsledek utkání.

Podolí i tentokrát neuspělo a stále čeká na první výhru v letošním ročníku OPII. Podolí je po šesti utkáních na 9. pozici se shodným bodovým stavem s Mikulovem. Další utkání odehraje Podolí již tuto sobotu 10.11 v Uherském Brodu od 17:30 hodin. Za 14 dní se opět Podolí představí na domácí palubovce proti celkům z Jižní Moravy. Soupeři budou tentokrát Břeclav a Velké Bílovice. V. Bílovice jsou také nováček soutěže, uvidíme jak dopadne souboj těchto celků.

Čtvrtiny: (30:17), (25:17), (20:20), (12:20).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 5 2 : 1 0  
Trefil 4   2  
Antonický 20   5+T 6
Bartoš 22 10 : 4 4 2
Kadlčík R. 4   5  
Rafaj 3 3 : 1 2  
Pražák M. 0   1  
Valehrach 7 4 : 3 1  
Svoboda P. 11 4 : 3 1  
Mertl 0   2  


Vloženo 6.11 2012