TJ Slovan Černá Pole Brno A - TJ Sokol Podolí 82 : 42

Prakticky vítěz soutěže OP II učil hráče z Podolí, jak se má hrát basketbal. Výsledkem jejich výborné obrany a dobře organizované hry v útoku byl rozdíl 40 bodů ve prospěch Černých Polí. Utkání se hrálo netradičně na přání pořadatelů v pátek večer.

Před začátkem utkání bylo téměř jasné kdo toto utkání bude diktovat tempo. Atleticky dobře připravený tým domácích nedal hostům z Podolí šanci. Výškovou převahu využívali domácí co to šlo. Po prvních pěti minutách vedli Černé Pole 10:0. Podolí se jen těžko prosazovalo. Díky dvěma trojkám kosmeticky korigovaly hráči Antonický a Bartoš. Po první čtvrtině domácí vedli 18:10.

Druhá čtvrtina byla pro Podolí rozhodující. Díky několika šňůrám bodů si domácí vybudovali značný náskok. Podolí se jen težko prosazovalo v útoku. Domácí snadno překonávali obranu podolských hráčů. Černá Pole těžili z výškové převahy a ovládaly doskoky pod oběma koši.

V druhém poločase si domácí dělali na hřišti co chtěli. Podolští hráči se jen snažili korigovat výsledek. Hosté se prosazovali je z velké vzdálenosti. Domácí zaslouženě zvítězili a nadělila Podolí 40 bodový debakl.

Čtvrtiny: (18:10), (25:9), (15:10), (24:13).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Trefil 0   3  
Antonický 23 2 : 2 4 5
Bartoš 7   5 1
Kadlčík R. 0   3  
Rafaj 3 4 : 1 3  
Valehrach 0   3  
Svoboda P. 7 2 : 1 1  
Trefil ml. 0 2 : 0 2  
Mertl 2   1  


Vloženo 29.1 2013


TJ Sokol Podolí - TJ Slovan Černá Pole Brno A 48 : 79

Letošní první domácí zápas odehrálo Podolí proti nováčkovi v soutěži. Soupeř TJ Slovan Černá Pole v loňském roce zvítězil v soutěži MP I a postoupil do soutěže OPII. Tento tým má kvalitní mančaft, což také ukázal v Podolí. Několik hráčů hrávalo v loňské(i letošní) sezóně v druhém „podolském“ celku 2.ligu, ve které SK Renocar Podolí vybojoval postup do vyšší soutěže.

Již od úvodních minut byla patrná větší kvalita hráčů hostů. Velmi rychlá agresivní obrana dělala domácím hráčům problémy. Díky vysokým podkošovým hráčům se pomalu hostující hráči dostali do mírného vedení. Podolí mělo šance toto vedení korigovat, kdyby ovšem proměňovalo alespoň trestné hody. I díky dvěma trojkám Atonického Podolí po první čtvrtině prohrávalo jen 10:16.

Druhá čtvrtina byla opět ve znamení dobré obrany Černých Polí a trápení se domácího celku. Obrana hostů nedovolila jednoduché střely domácím. Hosté si postupně vybudovali dvouciferný náskok. O poločase vedli hosté 41:25.

Ve třetí čtvrtině Podolí změnilo obranu. Změna obrany podolské hráče povzbudila a možná trochu hosty zaskočila. Domácím se podařilo hru vyrovnat. Domácí se dostali dokonce jen na desetibodovou ztrátu na celek Černých Polí. V druhé polovině třetí čtvrtiny začali mít hráči hostů opět mírně navrch. Hosté opět začali kontrolovat hru a ujistili si svůj dvouciferný náskok. Toto již však domácí neunesli a začali se spíše hádat s rozhodčími, a tak si vykoledovali i technické chyby.

Úvod čtvrté čtvrtiny výborně odehráli hosté. Díky 9 bodové sérii si vytvořili pohodlný náskok více než 20 ti bodů. Podolí prostřídalo a pokoušelo se kosmeticky korigovat výsledek což se jim nedařilo. Na hřišti diktovali tempo hry hosté.

Konečný výsledek potvrdil kvalitu nováčka soutěže, který bude jistě bojovat o postup do soutěže OP I

Čtvrtiny: (10:16), (15:25), (13:14), (10:24).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 4 1 : 0 1  
Trefil 0   2  
Horák 0   3  
Antonický 13   4+T 3
Bartoš 15 4 : 1 1 2
Kadlčík R. 5 1 : 1 3  
Rafaj 4 4 : 2 5+T  
Valehrach 5 2 : 1 1  
Trefil ml. 2 2 : 0 4  
Mertl 0   1  


Vloženo 24.10 2012