TJ Lokomotiva Břeclav - TJ Sokol Podolí 90 : 62

Nedělní utkání proti celku z vrchu tabulky měl od začátku jasného vítěze. Domácí Břeclav porazila Podolí o 28 bodů. Podolští hřáči jen těžko vzdorovali. V průběhu hry se ukázala větší kvalita hráčů domácích.

Podolí nevydrželo dlouho vzdorovat tlaku domácích. Podolí se dostalo díky Bartošovi do vedení 2:0, což bylo naposledy, kdy Podolí v tomto utkání vedlo. Břeclav postupně navyšovala svoje vedení. Díky 12ti bodové sérii v druhé polovině první čtvrtiny se podařilo domácím výrazně odskočit.

V druhé čtvrtině se Podolí podařilo vzdorovat. Sérií 5:0 stáhlo Podolí náskok domácích na pouhých sedm bodů. Domácí na tuto sérii rychle reagovali a opět si vytvořili dvou ciferný náskok. Hráči Podolí druhou čtvrtinu vyhráli o jeden bod. O poločase měli domácí náskok deseti bodů.

Po změně stran se toho na hřišti příliš nezměnilo. Domácí stále přehrávali hosty. Podolí se nadařilo jednoduše zakončit. Šance, které si Podolí vybudovalo díky zbrklosti a nepřesnosti většinou nevyužilo. Před závěrečnou čtvrtinou vedli domácí již o 20 bodů.

K poslední čtvrtině nastoupilo Podolí již s malou chutí zabojovat a něco udělat s nepříznivým výsledkem. Na obou stranách došlo k prostřídání. Břeclav zaslouženě vyhrála a drží se na druhém potažmo třetím místě soutěže OPII.

Další utkání odehraje Podolí na domácí palubovce. Jedná se o poslední domácí utkání v lotošní sezóně. Utkání bude hráno netradičně v neděli 10.3. v 10.00 hodin. Soupeřem bude celek z Uherského Brodu, který se podařilo Podolí porazit na domácí palubovce.

Čtvrtiny: (25:14), (14:15), (25:15), (26:18).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 2   0  
Trefil 2 2 : 0 2  
Antonický 5 2 : 2 2 1
Bartoš 17 1 : 0 1 1
Kadlčík R. 5 2 : 1 2  
Rafaj 21 8 : 5 3  
Valehrach 3   1 1
Mertl 7 2 : 1 2  
Blažek 0   1  


Vloženo 28.2 2013


TJ Sokol Podolí - TJ Lokomotiva Břeclav 81 : 93

K sobotnímu utkání nastoupili hráči z Podolí proti celku Lokomotiva Břeclav. Domácí se představili bojovnou hrou, avšak vítězství si odvezli břeclavští hráči. Domácí v tomto utkání zahráli nejlépe ze všech dosavadních měření. V utkání se nepodařilo eliminovat útočný doskok hostí, to rozhodlo o vítězi tohoto utkání.

Podolí netradičně zahájilo ofenzívu kombinační hrou, z čehož nejvíce těžil Trefil ml. Následně se podařilo Podolí dostat se do sedmi bodového vedení. Na to zareagovali hosté větší agresivitou na doskoku a podařilo se jim v šesté minutě doroznat. Podolí ještě šlo díky Trefilovi ml. a Antonickému do čtyř bodového vedení. Hosté šňůrou pěti bodů strhli vedení na svoji stranu. V této chvíli na hřišti byli hosté téměř všude na hřišti. Domácím se díky třema trojkám podařilo držet vyrovnanou partii až do konce první čtvrtiny.

Druhou čtvrtinu lépe začali hosté. Rychle se dosatali do mírného vedení, na co domácí jen těžko reagovali. V závěru mohl Kadlčík snížit vedení hostů, jenže svoji šanci odmítl a neproměnil ani jeden trestný hod. V průběhu druhé čtvrtiny si hosté vybudovali šesti bodové vedení.

V šesté minutě třetí čtvrtiny si hosté vybudovali již dvojciferné vedení. Domácí prohrávali hlavně souboje pod košem a na doskoku, kdy většinu práce nechávali hráči z perimetru na podkošové. Ovšem Břeclav doskokující ve 4 či 5 získali spoustu míčů.

K poslední čtvrtině nastoupili domácí zodpovědně a díky pěti bodové sérii snižili vedení hostů na sedm bodů. Na to hosté zareagovali osmi bodovou sérií a o větězi bylo skoro rozhodnuto. Nejvíce starostí dělal podolské obraně rychlý hráč Osička T., který hraje také druhou ligu za Šlapanice. Domácí se v závěru ještě pokusili zkorigovat, ale bez úspěchu. Domácí předvedli bojovný výkon, jenž na dobře doskakující hosty nestačil. Břeclav zaslouženě vyhrála o 12 bodů.

Čtvrtiny: (27:27), (13:19), (21:24), (20:23).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 1 2 : 1 0  
Trefil 0 2 : 0 3  
Antonický 25   3 7
Bartoš 22 2 : 2 5 2
Kadlčík R. 0 2 : 0 3  
Rafaj 7 4 : 3 4  
Pražák M. 0   1  
Valehrach 5 2 : 1 0  
Trefil ml. 14 6 : 2 5  
Pražák P. 7 5 : 3 4  


Vloženo 22.11 2012