TJ Sokol Velkobílovičtí Drozdi - TJ Sokol Podolí 88 : 70

V sobotu 23.2 2013 odjelo Podolí na palubovku Drozdů. Svoje domácí utkání hrají Drozdi v hale Gymnázia Břeclav. K utkání odjel tým Podolí s časovým předstihem. Dopoledne Jižní Moravu zasypal obrovský příděl sněhu. Naštěstí cesta byla bez komplikací.

Překvapení bylo, když jsme k hale přijeli první. Domácí ještě nebyli přítomni. Tak díky zkušeností P. Rafaje se podolští hráči dostali do haly. Dokonce prý vzali šatnu domácím :). "Skoro" domácí dobře zahájili ofenzivu. Podolským hráčům se nepodařilo ubránit střelce Drozdů Osičku R. Podolí se po chvíli vzpamatovalo a zlepšilo svoji hru. Problémy dělali především podkošoví hráči domácích. Podolí přijelo nekompletní a hodně chyběla výška po košem. Podolí si v první čtvrtině vybudovalo dvou bodový rozdíl.

Podolské vedení nevydrželo dlouho. V úvodních minutách dobře hrající Bílovice strhli vedení na svoji stranu a vybudovali si až 12ti bodový náskok. Podolí v této části hry si nevědělo rady ani v útoku, ani v obraně. Bílovice druhou čtvrtinu vyhrály o 14 bodů.

V třetí čtvrtině pokračovalo trápení Podolí. V pohodě hrající domácí lehce skórovali a slušně bránili. Podolí se nepodařlo ubránit "obra" domácích, který v této čtvrtině téměř polovinu bodů.

Třetí čtvrtinu překvapivě vyhrálo Podolí. Velké Bílovice si přinesli do závěrečné čtvrtiny 24 bodový náskok. Ten si Drozdi s přehledem pohlídali. Velké Bílovice dali šanci i mladým hráčům. Velké Bílovice zaslouženě vyhráli, přadvedli lepší kolektivní výkon.

Čtvrtiny: (24:26), (30:16), (20:8), (14:20).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Trefil 6   2  
Antonický 19 2 : 2 1 3
Bartoš 14   0  
Kadlčík R. 3 2 : 1 3  
Rafaj 22 10 : 8 4 4
Svoboda P. 6 3 : 2 1  
Mertl 0   1  


Vloženo 28.2 2013


TJ Sokol Podolí - TJ Sokol Velkobílovičtí Drozdi 78 : 83

K nedělním zápase se domácí mohli měřit se známým celkem z Velkých Bílovic. Tento tým je letošním nováčkem soutěže OPII. Ze sobotního měření sil s Mikulovem si Drozdi přinesli premiérovou výhru v soutěži OPII. Dobře bránící Drozdi zaslouženě zvítězili a připsali si další body do tabulky OPII.

Úvod utkání zahájili hosté bez jakého koliv respektu. Po dvou minutách hry již vedli 5:0 Drozdi. Domácí zabrali a strhli vedení na svoji stranu. Chvíli se o vedení přetahovali hosté s domácími. V závěru lépe zahráli domácí a první čtvrtinu domácí vyhráli o 4 body.

V druhé čtvrtině se podařilo domácím si vybudovat již osmi bodový rozdíl. Drozdi na to reagovali šňůrou šesti bodů a náhle vedení domácích se zúžilo na dva body. V osmé minutě se podařilo hostů dorovnat skóre. Domácí ještě v záveru zabrali a vytvořili si 4 bodové vedení.

V třetí čtvrtině se podařilo Drozdům dorovnat skóre. Velké Bílovice změnili obranu na zónovou, proti které se jen těžko domácí prosazovali. Naštěstí pro domácí hosté neproměňovali trestné hody. Na to domácí odpovídali po celé utkání neproměněnými koši po celé utkání, které pravděpodobně podřízli domácím větev. Po skončení třetí čtvrtiny bylo na ukazateli skóre 56:56. O vítězi tedy měla rozhodnout až poslední čtvrtina.

V závěrečné čtvrtině hosté stále aplikovali zónovou obranu, proti které se podolští hráči jen těžko prosazovali. V úvodních minutách domácí rychle vybuduvali šesti bodové vedení. Mezi 3. a 6. minutou Drozdi strhli vedení na svoji stranu sérií osmi bodů. Na to domácí odpověděli jen jednou šestkou. Další sérií sedmi bodů odskočili hosté již na osmi bodové vedení. Dvě minuty před koncem vedli hosté již o devět bodů. Někteří hráči domácích nepochopili jak bránit v poslední minutách. Špatně odehraná koncovka domácí dovedla jen k další prohře. Drozdi zaslouženě zvítězili a díky jejich dobré zónové obraně a minimu pohybu domácích v útoku se podařilo si přinést další výhru, a tím se dostali před celek Podolí.

K dalšímu utkání se domácí představí opět v Podolí proti celku Mikulova. Tento tým je poslední v tabulce soutěže OPII. Do tohoto utkání Podolí vstoupí jako favorit a snad si poradí se soupeřem lépe než s Drozdy. Utkání bude odehráno až 15.12 2012, tradičně v 18.00 hod.

Čtvrtiny: (20:16), (23:23), (13:17), (22:27).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 4   1  
Trefil 3 2 : 1 4  
Horák 0   3  
Antonický 32   2 6
Bartoš 16 4 : 4 3 2
Kadlčík R. 0   0  
Rafaj 11 6 : 3 4 2
Valehrach 2   2  
Trefil ml. 4 7 : 2 4  
Mertl 2 2 : 0 2  
Pražák P. 2 4 : 2 1  


Vloženo 22.11 2012