TJ Sokol Podolí - BK TJ Spartak Uherský Brod 66 : 67

Poseldní domácí utkání odehrálo Podolí proti celku Uherského Brodu. V posledním měření sil Podolí nečekaně vyhrálo. Hosté měli rozhodně co domácím vracet. V dramatickém utkání prohrálo Podolí nejtěsnějším rozdílem. Hosté celý zápas tahali za delší konec, nakonec přes všechny snahy domácích si odvezli 2 body do Brodu.

Domácí nezačali špatně. Sice nechali první volnou střelu Brod skórovat, ale pak se rozehrál Bartoš a několika body strhl vedení na stranu Podolí. Hosté na tento nápor reagovali oddechovým časem. Po něm se toho příliš nezměnilo. Domácí se pořád prosazovali v útoku a slušně bránili. To ovšem vydrželo jen do sedmé minuty první čtvrtiny. V sedmé minutě začali domácí hráči kazit přihrávky a plně toho využívali hosté. Díky snadným košům strhli vedení na svoji stranu. Škoda i několika neproměněných šancí domácích. Díky těmto chybám vyhrál Uherský Brod první čtvrtinu o 5 bodů.

Druhou čtvrtinu začali lépe hosté. Broďané pomalu navyšovali svoje vedení v útkání. Domácí se jen těžko prosazovali v útoku. Na nápor hostů reagovali domácí střelou z větší vzdálenosti. O poločasové přestávce na ukazateli skóre svítil stav 35:43.

Po změně stran začali lépe domácí, pomocí série 5:0 domácí snížili náskok hostů na 5 bodů. Na to zareagovali hosté zlepšenou obranou. Domácí se přestali prosazovat v útoku. Podolí odkrojilo z náskoku hostů za tuto čtvrtinu o jeden bod.

V závěrečné čtvrtině na hřišti panovala nervozita. Hráči z Uherského Brodu jakoby nestačili fyzicky domácím. Podolí začlo postupně stahovat náskok Brodu. Podolí se dostalo do vedení v sedmé minutě. Domácí zagresivněli svoji obranu. Brod začal tápat v útoku. Několik zkažených nahrávek pomohl domácím získat míče a jít do útoku. Bohužel Podolí svoje šance nevyužilo, do koše nepadlo skoro nic. Mezi sedmou a desátou minutou se Podolí přetahovalo s Brodem o nejtesnější vedení. V závěru měl šanci Mertl vyrovnat stav, ovšem ani jeden trestný hod v poslední minutě neproměnil. V závěru se nepodařilo nikomu proměnit žádnou střelu, tak Podolí prohrálo předposlení utkání v letošním ročníku OPII.

Poslední utkání bude odehráno 23.3. 2013 na palubovce Mikulova.

Čtvrtiny: (22:27), (13:16), (16:14), (15:10).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 0 2 : 0 0  
Trefil 2   3  
Antonický 8 1 : 1 1 1
Bartoš 15   3 3
Kadlčík R. 3 1 : 1 2  
Rafaj 18   3 2
Pražák M. 0   1  
Valehrach 0   1  
Svoboda P. 10 1 : 0 1  
Mertl 6   0  


Vloženo 12.3 2012


BK TJ Spartak Uherský Brod - TJ Sokol Podolí 63 : 78

Na přání domácího celku z Brodu Podolí předehrávalo prosincové utkání již v Listopadu. K tomuto utkání přijelo Podolí v nekompletní sestavě(jen 8 hráčů). Podolským hráčům se poprvé letos podařilo zvítězit a získat tak cenou výhru.

Úvod byl zpočátku trochu rozpačitý. Do vedení se dostali domácí. Hostům díky dobré střelbě z větší vzdálenosti se podařilo vyrovnat a dostat se do několikabodového vedení. Střelba za 3 body pomohla Podolí zvítězit v první čtvrtině utkání.

Díky zlepšené hře na útočné polovině se podařilo domácím brzy vyrovnat. Již v páté minutě druhé čtvrtiny bylo skóre vyrovnané. Rozhodující moment utkání byl patrně odpískaný 4. faul Kratěny(nejlepšího hráče Brodu). To se hráči číslo 17 nelíbilo a velkou polemikou si vykoledoval technickou chybu. Hosté proměnili 3 ze 4 trestných hodů a navýšili svoje vedení. Hosté se opět prosazovali spíše trojkovou střelbou a díky několika šestkám si udrželi nejtěsnější vedení i do poločasu.

Po změně stran se k dobrému výkonu vyhecovali hráči Brodu. Začali agresivněji bránit , lepé v útoku kombinovali, a tak se dostali do několika bodového vedení. Hosté se jen težko prosazovali. Podolští hráči zahodili i 4 trestné hody. Díky tomu se do vedení o 4 body dostal Uherský Brod.

Začátek poslední čtvrtiny byl ještě nervóznější než úvod utkání. Během tří minut nikdo neproměnil ani jednu střelu. Naštěstí se po této střelecké odmlce chytili střelci Podolí. Díky několika trojkám se podařilo Podolí strhnout vedení na svoji stranu. Trojky doslova sráželi domácí na kolena. Jejich odpor do konce utkání pomalu ochaboval. V závěru se domácí sice snažili o zkorigování výsledku pomocí presinkové obrany. Podolí si i s tímto poradilo a udrželo prémiové vítězství v letošním ročníku OPII.

Další utkání odehraje tým Sokola Podolí na domácí palubovce. V sobotu 17.11 se Podolí utká s týmem z Jižní Moravy, z města Břeclav. Břeclav letos není suverénní jako byla v minulém ročníku soutěže OPII. Podaří se domácím překvapit i v dalším utkání? V neděli 18.11 bude k shlédnutí souboj Velkých Bílovic s domácím mužstvem. Bílovice jsou také nováčkem soutěže, když si v lońském ročníku OPIII vybojovali postup. Tento soupeř bude také hratelný. Přijďte povzbudit domácí a vyburcovat je k lepším výkonům! Hrát se bude v tradičních časech, v sobotu od 18.00 hod. a v neděli od 10.00 hodin.

Čtvrtiny: (12:17), (25:21), (18:13), (8:27).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 0   0  
Trefil 2   0  
Antonický 32 8 : 4 2 8
Bartoš 22 2 : 1 4 3
Rafaj 13 10 : 9 3  
Trefil ml. 3 4 : 1 5  
Mertl 6 1 : 0 3  


Vloženo 12.11 2012