TJ Sokol Podolí - Sokol Šlapanice B 66 : 61

V sobotu podvečer přivítalo Podolí soupeře ze Šlapanic. Nečekané vítězství domácích zaskočilo i hosty ze Šlapanic. Domácí díky lepšímu výkonu v poslední čtvrtině si připsali další výhru v soutěži OP II.

Šlapanice přijeli v nekompletní sestavě. Domácích se také moc nerozcvičovalo. Úvod utkání dobře zahájili hosté. Díky třema trojkám Hendrycha se brzy dostali do vedení. Domácí nebyli schopni pokrýt střely z velké vzdálenosti. Prostě se Podolí nedařilo v obraně. Šlapanice po celou první čtvrtinu měli mírně navrch, a první čtvrtinu vyhráli.

Domácí v druhé čtvrtině zlepšili obranu. Díky tomu a několika jednodušším střelám se podařilo Podolí snížit náskok Šlapanic. V poslední minutě se podařilo Rafajovi dotáhnout domácí na rozdíl jediného koše.

V úvodu třetí čtvrtiny se podařilo domácím dokonce dostat do vedení. Šlapanice na to ihned reagovali a převzali otěže nad průběhem třetí čtvrtiny. Po třetí čtvrtině vedli Šlapanice již o sedm bodů.

Domácí se ovšem nevzdali. Zlepšenou hrou na doskoku a dobrou obranou nutili hráče ze Šlapanic k chybám a naplno těchto chyb využívali. Dobré načasování v obraně pomohlo Antonickému i Pájovi Svobodovi k získání snadných bodů. V deváté minutě důležitým košem vyrovnal Vojta Trefil. Tento koš nahlodal sebevědomí hostů a už se jim nepodařilo střelecky prosadit. Domácí svoje poslední body proměnili z jejich "silné" stránky trestných hodů. Díky větší bojovnosti a troše štěstí Podolí zvítězilo.

Zajímavé utkání bylo spestřeno zónovým presem ze strany hostů, který hrály téměř po celou dobu utkání. Domácí proti této obraně tolik nechybovali a vydřeli vítězství.

Čtvrtiny: (16:24), (18:12), (11:17), (19:8).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Trefil 2 2 : 0 4  
Antonický 25 8 : 8 4 3
Bartoš 8   0  
Rafaj 12 8 : 6 3 2
Valehrach 0   0  
Svoboda P. 10 2 : 1 0 1
Trefil ml. 3 2 : 1 4  
Mertl 6   2  


Vloženo 17.1 2013


Sokol Šlapanice B - Podolí 78 : 64

Souboj Sokolů lépe zvládli Šlapanice B, když vyhráli o 14 bodů. Tento nedělní zápas bylo opakování posledního loňského utkání. Stejné týmy se sešli na stejné palubovce i se stejným vítězem.

Šlapanice dobře začali již v úvodu. Hosté se jen těžko prosazovali přes rychlou obranu Šlapanic. Osmi bodové vedení domácích ukazovalo na jednoznačný průběh utkání.

Podolí se ve druhé čtvrtině nevzdalo a zabojovalo. Podořilo se jim ukrojit z náskoku domácích na 4 body.

Úvod třetí čtvrtiny dobře zahrálo Podolí. Hostům se podařilo vyrovnat. Dokonce se dostali do 2 bodového vedení. Následovalo přetahování o vedení, kdy se Šlapanice střídali s Podolí ve vedení utkání, avšak si nikdo nevypracoval větší náskok. Vedení na svoji stranu strhl až v závěru Sova ze Šlapanic. Díky bodům od Sovy a Kohouta si Šlapanice vytvořili desetibodový náskok.

V závěrečné čtvrtině se podolským hráčům nepodařilo stáhnout náskok. Domácí kontrolovali hru a pohlídali si výhru.

Čtvrtiny: (19:11), (17:21), (20:14), (22:18).


Jméno: Body: T.H. Fauly Trojky
Svoboda J. 1 2 : 1 1  
Trefil 0   5  
Horák 0   3  
Antonický 19 6 : 5 2 4
Bartoš 21 6 : 6 1 1
Kadlčík R. 0   0  
Rafaj 5 8 : 5 4  
Valehrach 2   3  
Svoboda P. 4   0  
Trefil ml. 8 6 : 0 3  
Mertl 4 2 : 2 0  
Pražák P. 0   5+T  


Vloženo 6.11 2012