TJ Sokol Podolí - BK Vyškov A 80 : 57

O dva body Podolí podlehlo Vyškovu na jejich palubovce. Jenže domácí odveta se podařila a Vyškov díky výpadku v poslední čtvrtině jednoznačně prohrál.

Podolí stejně jako Vyškov nastoupilo v nekompletní sestavě. Domácím chyběl podkošový Mertl, hostům jejich asi nejlepší hráč Slouka. Podolí začalo netradiční zónovou obranou. Již od začátku utkání tato obrana nesla ovoce. V první čtvrtině se domácí rychle dostali do vedení, kde byl aktivní zejména Zemek. Bohužel jeho trestné hody nebyli příliš velkým přínosem (4:1). Z podolákům se střelecky chytil Bartoš, který v první čtvrtině dal hned 3 trojky. Podolí s převahou přehrálo svého soupeře, který se zatím jakoby rozkoukával.

Do druhé čtvrtiny lépe vstoupili hosté. Dobrou hrou na útočné polovině a díky slabé obraně domácích se Vyškovu téměř podařilo vyrovnat. Podolí si udržovalo alespoň dvou bodové vedení. V závěru podolská obrana dovolila střelit v poslední možné chvíli trojku Plhalovi z Vyškova. Ten snížil vedení domácích na šest bodů.

Třetí čtvrtinu si za rámeček nedá ani jeden tým. Plno nepřesností na obou stranách přineslo nepohledný basketbal. Domácí fanoušky to ovšem neodradilo a stále povzbuzovali i za situace, kdy se domácím příliš nevedlo. Podolí si stále udrželo náskok i do poslední čtvrtiny.

V poslední čtvrtině Vyškov jako by to již vzdal. Úvodní minuty na útočné polovině patřili domácímu Antonickému, které se o úvodních jedenáct bodů postaral sám (3 trojky). Rafaj další trojkou dostal Podolí do již 15ti bodového vedení. Závěr již nebyl tak divácky atraktivní. Podolí se stále snažilo o střelbu, mohlo si to dovolit, protože výborně hrající Trefil sbíral na útočné i obranné polovině jeden míč za druhým. Podolí postupně navyšovalo svoje vedení až na konečných 23 bodů.

Velký díky patří domácím fanouškům, kterých přišlo nečekaně mnoho a pomohli domácím k vítězství. Někteří hráči si vyzkoušeli, že mají stále na čem pracovat, zejména fyzička a TH. Výborný zápas odehrál V. Trefil, díky.

Další utkání odehraje Podolí na palubovkách Černovic a Černých Polí 4. a 5.2. 2017.

Čtvrtiny: (23:15), (19:21), (10:13), (28:8).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Svoboda J. 2   0  
Trefil V. 0   3  
Antonický R. 14   2 4
Bartoš P. 19 8 : 4 2 3
Kadlčík R. 4   3  
Rafaj J. 18 8 : 5 2 3
Kadlčík D. 10 4 : 3 4 1
Zemek F. 5 4 : 1 3  
Hrabec M. 4 2 : 2 2  
Sitte D. 4 7 : 4 1  
         


Vloženo 30.1 2017


BK Vyškov - TJ Sokol Podolí 55 : 52

V premiéře letošního ročníku se Podolí utkalo ve Vyškově. Nepříliš pohledný zápas nakonec vyhráli domácí. Na obou týmech bylo patrné, že teprve začala sezóna a oba mančafty se teprve rozehrávají.

Zápas plný nepřesností na obou stranách lépe zahájili domácí. Dostali se brzy do vedení, které průběžně drželi celý zápas. Pro diváky příliš neatraktivní basketbal byl spíše soubojem obran a smůly na útočné polovině obou soupeřů.

Podolí se poprvé do vedení dostalo až v třetí čtvrtině. Během této části hry se skóre připisovalo na obou stranách stejně. Podolí mělo velké problémy s obraným doskokem, z čehož body těžil kapitán Vyškova. Po třetí čtvrtině byl výsledek nerozhodný.

Poslední čtvrtina lépe vyšla domácím. Tristní trestné hody na obou stranách nechali nakonec domácí dovést utkání k vítězství.

Podolí ještě bude muset zapracovat na fyzické kondici a herním projevu. Velkým mínusem je zranění Žondry v třetí čtvrtině. Snad se brzy jeho koleno dostane do formy a bude moci brzy nastoupit.

Další utkání odehraje Podolí na domácí palubovce, kde se utká s týmem Černá Pole C a Černovicemi B. Utkání budou odehrány poslední říjnový víkend 29.10 v 18.00 hod. a 30.10 v 10.00 hod.

Čtvrtiny: (11:8), (11:12), (18:20), (15:12).


Jméno: Body: T.H.: Fauly: Trojky:
Antonický R. 0   2 0
Bartoš P. 11 2 : 0 5 1
Žondra T. 2   3  
Rafaj J. 7 6 : 2 4 1
Mertl P. 6   2  
Kadlčík D. 9   4 1
Zemek F. 4   3  
Hrabec M. 0 2 : 0 1  
Sitte D. 13   1 1
         


Vloženo 24.10 2016